Die Stadt Rab auf Rab ist ein romantischer Ort, den man im Kroatien-Urlaub in der Kvarner Bucht gesehen haben sollte. Erfahren Sie mehr im Kroatien-Blog.

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Soparnik, traditional Croatiand Swiss chard Pie. Simple but precious: it's declared as Intangible Cultural Heritage of Croatia. And it's vegan!

Soparnik

Simple but precious: it's declared as Intangible Cultural Heritage of Croatia.

Matilda Radovčić. Poljički soparnik

Matilda Radovčić. Poljički soparnik

Für Soparnik zuerst den Teig weich, aber kompakt zusammen kneten und für 2 Stunden auf die Seite stellen. Den Teig in zwei Teile teilen und auf

Für Soparnik zuerst den Teig weich, aber kompakt zusammen kneten und für 2 Stunden auf die Seite stellen. Den Teig in zwei Teile teilen und auf

Matilda Radovčić. Poljički soparnik

Matilda Radovčić. Poljički soparnik

Matilda Radovčić. Poljički soparnik

Matilda Radovčić. Poljički soparnik

U našim malim dalmatinskim mistima i selima, komini su uvik bili centralno misto svih događanja. Tu se jilo, pilo, igralo i jubilo. Pa tako i moja baka, svu spizu je spremala na onom svom malom kominu. Još osjećam miris rašćike iz bronzina, pola iz prpe, soparnika, kruva ispod cripnje, janjetina s ražnja i jaja iz luga. Gledajuć i živeći uz nju i dida, i ja sam bila dio svega toga. Sićan se bila sam jako uporno dite, dida sam danima izluđivala dok mi nije napravio male sinijice i cripnjicu…

Soparnik is a usually pie with a filling of Swiss chard.

Soparnik, zeljenik, uljenak or blitvenjak (Dalmatian chard filled pie) are all names for this traditional dish in Dalmatinska zagora. This simple dish made of pastry and Swiss chard stuffing is baked on ''komin'' cut in rhombus and served with a pitcher of wine.

Soparnik, zeljenik, uljenak or blitvenjak (Dalmatian chard filled pie) are all names for this traditional dish in Dalmatinska zagora. This simple dish made of pastry and Swiss chard stuffing is baked on ''komin'' cut in rhombus and served with a pitcher of wine.

Soparnik Traditional Croatian Food | Croatia Travel Blog

Croatia Food Guide: Traditional Croatian Food

Croatia Food Guide: You asked we answered our must-try list of traditional Croatian food. The only question is, what Croatian food will you try first?

Dans la cuisine croate, le Soparnik est un plat traditionnel dalmate, qui est en fait un plat que réalisaient les pauvres à l'origine. Il s'agit d'une sorte de gâteau feuilleté, fourré avec une farce aux légumes, en général aux oignons, aux épinards et/ ou à la blette...

Croatia Week have teamed up with Fini Recepti to bring you your favourite Croatian recipes in English… Croatian TV chef Almo Čatlak this year completed 10 years of his cooking show ‘TV-kuhanja’ (TV…

soparnic

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