Explore Kings Day, Swiss Recipes, and more!

Explore related topics

- Swiss Illustrated

Dreikönigskuchen - Der König wünscht …

s Keine Ahnung, ob Ihr diesen Kuchen kennt – Dreikönigskuchen ist ein traditioneller Hefekuchen aus Süddeutschland bzw. der Schweiz, wo er noch öfter gegessen wird (soviel ich weiss kommt er auch von dort). Man backt (oder kauft) den Kuchen für den 6. Januar – Heilige Drei Könige – oder die Weisen aus dem Morgenland oder auch […]

Dreikönigskuchen

s Keine Ahnung, ob Ihr diesen Kuchen kennt – Dreikönigskuchen ist ein traditioneller Hefekuchen aus Süddeutschland bzw. der Schweiz, wo er noch öfter gegessen wird (soviel ich weiss kommt er auch von dort). Man backt (oder kauft) den Kuchen für den 6. Januar – Heilige Drei Könige – oder die Weisen aus dem Morgenland oder auch […]

This is a custard tart, with rice, lemon and almonds in the filling, which is served only at Easter in Switzerland. “It was called gâteau de Pâques and I remember it very well,” said Gray Kunz, the chef who was born in Singapore but grew up in Geneva and Bern. (Photo: Francesco Tonelli for The New York Times)

Swiss Easter Rice Tart

Swiss Easter Rice Tart Recipe - This is a custard tart, with rice, lemon and almonds in the filling, which is served only at Easter in Switzerland. (it’s also known as “Gâteau de Pâques in French) .

German Three Kings Day cake recipe

Dreikönigskuchen (Epiphanies cake) is a special cake served on January 6 ("Dreikönigstag", Epiphanies day)

Swiss Walnut Christmas Cookies

Swiss walnut Christmas cookies - these aren't ridiculous, I just thought they looked so blah. I don't like walnuts!

Basler Läckerli is a traditional hard spice biscuit originating from Basel, Switzerland, made of honey, hazelnuts, candied peel, and Kirsch. Source: http://www.oprah.com/food/Basler-Lackerli

Basler Läckerli

Basler Läckerli is a Swiss traditional hard spice biscuit made of honey, hazelnuts, candied peel, and Kirsch

Swiss Spaetzle (Very Easy Homemade Noodle) from Food.com:   								Homemade spaetzle are quick to prepare and really very good.   Serve topped with cheese and/or fried onions…or plain with butter…or baked again until roasted in the oven...or with a meal with sauce; for example, Zürigschnätzlets (Veal in Cream Sauce- Veal Zurich) (Zürigschnätzlets (Veal in Cream Sauce- Veal Zurich))…or…..

Swiss Spaetzle (Very Easy Homemade Noodle)

Pinterest
Search